Џеназа

Categories through topics Subject Information
Title: Џеназа
Short Discription: Човекот е тело и душа, при смрт душата го напушта телото. Смртта не е крај таа е премин од една во друга фаза каде ќе се соочи со тоа што го работел пред смртта. Постојат верски прописи кои се однесуваат на смртниот час, капењето на мртовецот, подготовката закопот, џеназе намазот. Спомнати се правилата за тагување и жалење. На ова место ќе ги најдете сите линкови поврзани со овие теми и прописи.
Short Link: http://IslamHouse.com/2818724
Go to the Top