Региструј се на поштанску листу:
Изабрали смо за вас
Шта је Ислам? Књига је врло интересантна и прикладна за немуслимане, пружа битне информације које се тичу Ислама и муслимана, као и сврхе овог живота.
Многи људи се питају: Зашто муслимани обављају Хаџџ (ходочашће у Меки)? Зашто круже око Кабе? Зар то муслимане не чини идолпоклонцима? На ова као и на сва друга питања одговорићемо у овом кратком филму.
Ова књига, коју је аутор писао три године, је плод научних скупова на којима је учестовао у Британији, Немачкој, Аустрији, Данској и Шведској, а циљ тих скупова био је представљање Посланика Мухаммеда, мир над њим, и његовог живота. Књига обухвата више од 400. Посланикових предаја, и подељена је на 72. поднаслова од који се неки баве питањима права родитеља, деце, жена, слуге, животиња, као и борбе против тероризма, лечење порока и болести данашњег времена., као и још многим другим питањима.
Ова књижица одражава дијалог у којем видимо став многих професора филозофије, али и других наука, широм света, према вери. Они, пуни себе и задивљени својим мишљењем, покушавају показати своју интелектуалну плиткост, коју сматрају дубином и супериорношћу, над слабашним ученицима и студентима. Нажалост, у многим случајевима се не јави неки студент ко би таквог професора спустио на земљу, као у што је то урадио студент у овом дијалогу.
Овај чланак нам укратко објашњава и појашњава религију Ислам. Такође нас упознаје са пет основа исламског веровања, концептом обожавања у Исламу као и шест главних начела у Исламу. И све нам то представља на јасан, једноставан и лак начин.
Задње објављено ( Српски )
Књиге
( Српски )
2018-04-28
Фантастична књига, лака за читање, која на прелеп начин објашњава праву лепоту и истину о Исламу.
Видео
( Српски )
2017-12-13
""Добро дошли у серијал "Казивање о веровесницима". И у 20. епизоди настављамо наш говор о посланику (пророку) Мојсију. Зашто смо изабрали да говоримо о Божијим посланицима? - Зато што су они најбољи људи. Најбоља створења која су икада боравила на Земљи. Они су људи које је одабрао Узвишени Бог.""
Видео
( Српски )
2017-12-13
Превод Кур’ана на српском језику уз прелепо учење на арапском језику - 8. поглавље Ал-Енфал (Плен)
Видео
( Српски )
2017-11-25
Превод Кур’ана на српском језику уз прелепо учење на арапском језику - 7. поглавље Ал-Еа’раф (Бедеми)
Видео
( Српски )
2017-11-25
""Добро дошли у серијал "Казивање о веровесницима". У 19. епизоди настављамо наш говор о посланику (пророку) Мојсију. Зашто смо изабрали да говоримо о Божијим посланицима? - Зато што су они најбољи људи. Најбоља створења која су икада боравила на Земљи. Они су људи које је одабрао Узвишени Бог.""
Књиге
( Српски )
2017-10-24
Заиста је знање Кур’ан и суннет, и њихово разумевање и преношење су најчаснији и најузвишенији циљ, најскупоценија жеља, најбоља опскрба, најбитнија и најпреча ствар. Узвишени Аллах је појаснио вредност, част и узвишеност оваквог знања, а о чему нас је обавестио Посланик, мир над њим, у многобројним хадисима и предајама. У овој књизи писац је навео четрдесет одабраних хадиса о вредности Кур’ана, коментаришући сваки хадис посебно, наводећи многобројне кур’анске ајете као и говор великих исламских учењака.
Видео
( Српски )
2017-10-14
Превод Кур’ана на српском језику уз прелепо учење на арапском језику - 6. поглавље Ал-Ан’ам (поглавље Стока)
Видео
( Српски )
2017-10-14
""Добро дошли у серијал "Казивање о веровесницима". У 18. епизоди настављамо наш говор о посланику (пророку) Мојсију. Зашто смо изабрали да говоримо о Божијим посланицима? - Зато што су они најбољи људи. Најбоља створења која су икада боравила на Земљи. Они су људи које је одабрао Узвишени Бог.""
Књиге
( Српски )
2017-10-12
Појашњавање исправног веровања и позив Богу (Аллаху) је најбитнија ствар и строга дужност свакој особи, јер је оно основа од које зависи исправност дела и њихово прихватање код Бога, па је брига свих Посланика и њихових следбеника, о стварима које руше или умањују веровање, била велика. Исламско веровање је оно са чиме је Аллах слао Посланике, спуштао Књиге и оно са чиме је обавезао човечанство, као што каже Узвишени Аллах: „Ми смо сваком народу посланика послали: 'Аллаху ибадет (богослужење) чините, а лажних божанстава се клоните!'“ (Кур’ан, поглавље Пчела, 36.) Сваки Посланик је дошао са позивом у ово веровање, и све божанске Књиге су објављене да појасне исправно веровање, да појасне оно што га поништава, шта је супротно том веровању или шта га умањује. Ово је веровање наређено сваком пунолетном човеку, па је због места које веровање заузима и његове важности, наређено његово чување, изучавање и упознавање са њим пре свега осталог, нарочито јер се на веровању заснива срећа човечанства, на овоме и на Будућем свету.
Видео
( Српски )
2017-10-04
"Превод Кур’ана на српском језику: 5. поглавље "Ел-Маида" (Трпеза). Уз прелепо учење на арапском језику."
Go to the Top