Вредностите на асхабите

Categories through topics Subject Information
Title: Вредностите на асхабите
Short Discription: Потврдено верување, кое е едно од основите на верување кај Ехли Сунне вел Џемаа е љубовта кон асхабите на Ресулуллах, сал-лаллаху алејхи ве селем, и се смета за дело кое Аллах го сака. Потврдуваме за вредноста на мухаџирите и енсариите како и на нивните следбеници во добро. Оваа датотека содржи материјали за вредноста на асхабите, за нивните одлики како и за ставот кон оние кои ги навредуваат или ги мразат, сето тоа на неколку светски јазици
Short Link: http://IslamHouse.com/2816468
Go to the Top