Ekran uygulamaları ( 1 - 3 Toplam: 3 )
el-Mektebetu’ş-Şamile (Son Versiyon)
(Arapça)
2014-06-15
el-Mektebetu'ş-Şamile; günümüz İslami kitaplar programları içerisinde en iyisi sayılan ve gelişmiş arama hizmetleri ile donatılmış bulunan el-Mektebetu'ş-Şamile programının son sürümünü bu sayfadan yükleyebilirsiniz. Bu program, hayır amaçlı ve ücretsizdir, çok kolay ve hızlı aramaktadır. Ayrıca metin halindeki kitapları ekleme ve düzeltme gibi hizmeti de bulunmaktadır.Böylelikle bütün müslümanlara öncü İslami ansiklopediler oluşturulması için çok kolay yeni ve sınırsız ufuklar açmaktadır.
Kur’an Öğretmeni ve Mahmud Halil el-Husari’nin Sesiyle Tertilli Kur’an Programı (CD)
(Arapça)
2012-04-23
Bu program size, mücevved veya tertilli okuyarak ayetleri tekrar etme ve Kur'an'da arama hizmetiyle birlikte Kur'an-ı Kerim'i ezberleme imkanı sunmaktadır.Program, Kur'an-ı Kerim'i ezberleme ve ayetleri otomatik olarak tekrar etme konusunda çocukların bilgi ve becerilerini geliştirmeye uygun olarak hazırlanmıştır.
CD'nin bilgisayarınızda düzgün bir şekilde çalışabilmesi için bütün dosyaları indirmelisiniz.Bunun için de sıkıştırılmış bütün dosyaları 1. resimde görüldüğü şekilde bilgisayarınıza indirdikten sonra Winrar programını kullanarak CTRL+A tuşuna basarak bütün dosyaları çözün.Ardından bütün dosyaları bir CD'ye kopyalayın veya kopyalamaya gerek duymadan programı Shortcut to Quran_H. diye yazan yere tıklayarak kullanabilirsiniz.
Cevâmiu’l-Kelim Programı
(Arapça)
2012-04-23
Cevâmiu'l-Kelim Programı:
-Tam teşekküllü hadis ansiklopedisi olup 1400 hadis kaynağını içermektedir.Bunlardan 543 tanesi el-yazması olup şimdiye kadar henüz basılmamış veya tahkik edilmemiştir. Buna ilâve olarak 70.000 hadis-i şerif râvisinin biyografisini içermektedir.
-Bu programın kaynakları, dikkatli ve titiz bir şekilde tahkik edilip harekelendirilmiş ve numaralandırılmıştır. Ayrıca her kaynakta isnad edilen hadislerin sayısı belirtilmiştir.
-Bu programın en önemli özelliklerinden birisi de; bir hadisin, tekrarları, tahricleri ve şâhitleriyle birlikte olmasıdır.Böylelikle hadisin lafızları, farklı rivâyetleri, hadisin bütün rivâyet yolları ve farklı isnadları elimizde toplanmış olmaktadır.
-Daha önce hiç yapılmamış hadis hizmetidir.Şöyle ki; 69 tane hizmet içermekte ve bunlar, programı tanıtan ek klasörde açıklanmıştır.
-Araştırmacıya ömründen zaman kazandıran ilmî tezlerin tahrici hizmeti sunmaktadır.
Go to the Top