حول الموقع

ذيل الصفحات البطاقة التعريفية
العنوان: حول الموقع
اللغة: بوسني
تأريخ الإضافة: 2011-06-25
الرابط المختصر: http://IslamHouse.com/354739
- هذه البطاقة مترجمة باللغات التالية: بوسني
نبذة موسعة

Osnovne informacije

 

Osnovano

1422-02-01 || 2001-04-24

Mjesto

Riyadh, Saudi Arabia P.O.Box 29465 Rijad 11457

Opis

Grupa stranica IslamHouse – Upoznaj islam na više od 80 jezika.

O kompaniji

Mi smo grupa stranica IslamHouse.com – predstavaljamo islam na više od 80 jezika i radimo pod pokroviteljstvom Pomoćnog ureda za davu – Rebva – Rijad. Ovaj ured je dobrotvorna organizacija koja svoje resorse pronalazi u trudu dobrotvora i dobrovoljnih donatora. Izvršavajući preporoku šejha allame Abdulaziza ibn Abdullaha ibn Baza – rahimehullah – bivšeg muftije Saudijske Arabije, 28-8-1414 h.g. osnovan je ovaj ured, a inače radi uz dozvolu Ministarstva za islamska pitanja, vakuf i davu.

Generalne informacije

Glavni cilj:
IslamHouse.com ima za cilj prestaviti islam i njegove ljepote nemuslimanima na desetine jezika, te ispravak ružne slike o islamu i otkrivanje nejasnoća oko njega, zatim upoznavanje muslimana što moraju znati od svoje akide – vjerovanja i ibadeta od općepoznatih stvari ove vjere shodno menhedžu ehli sunneta vel džemata i razumjevanju naših prijašnjih dobrih generacija, neka je Allah zadovoljan sa njima.

Sredstva ostvarenja ovog cilja:
1. Izabir i priprema odgovarajućih islamskih materijala na mnogo jezika.
2. Planiranje i unapređenje i poboljšanje skupine stranica koja se zove IslamHouse.com
3. Podsticaj pisanja i islamskog prevoda sa arapskog na druge jezike i stavljanje u šablon stranica IslamHouse.com radi veze sa onima koji vode brigu na ovom domenu.

Ambicije:
1. Najbolji način iskorištavanja interneta radi daveta i širenja poslanice islama na svim živim jezicima.
2. Predstavljanje islama u njegovoj čistoj i ispravnoj slici te ispravljanje pogrešnog razumjevanja kojeg su prouzrokovali neprijatelji islama.
3. Proširenje kruga djelovanja pomoćnih ureda za davu u Saudiji, pa umjesto da djeluju na određenom dijelu zemlje, sada mogu djelovati na cijelom svijetu.
4. Ujedinjavanje truda pomoćnih ureda u Saudiji kao i drugih ureda i organizacija koji imaju direktne ili indirektne veze sa prevođenjem, lektorisanjem, korektorisanjem te ocjenjivanjem postignutih uspjeha na raznim jezicima kako bi se izbjegao problem 'ponovljenih trudova', te spoznaja manjkavosti i put ka otklanjanju istih.
5. Ponovno pregledavanje i ocjenjivanje prijašnjih audio, video ili tekstualnih djela te njihovo ponovno objavljivanje, štampanje i čuvanje putem neta za buduće generacije.

Nagrade

Grupa stranica IslamHouse je tokom svog postojanja dobila četiri nagrade:
1 i 2 – Prvo mjesto dva puta zaredom u domenu Elektronskog napredka i posebnosti od Misnistarstva za komunikacije pri Saudijskoj Arabiji 2006-2007 g. u ogranku elktronske naobrazbe.
3. Nagrada ‘Poseban pomen’ 2007 g. o ogranku elktronske naobrazbe na nivou arapskih zemalja i Bliskog istoka od strane WSA.
4. Nagrada pri Šariki – Emirati – u domenu dobrotvornih djela 2010 g. – odsjek šerijat i vjera.

Go to the Top