Schrijf u in op de mailinglijst
Wij hebben het volgende voor u gekozen
Laylatoel-Qadr is een gezegende nacht, behorende tot de nachten van Ramadaan. Zij werd Laylatoel-Qadr (de Waardevolle Nacht) genoemd vanwege haar enorme waarde en aanzien. Ook is er gezegd: zij werd Laylatoel-Qadr genoemd, omdat de daden van aanbidding een grote waarde hebben in deze nacht.
Lailatul Qadr heeft verschillende kenmerken die deze nacht zo bijzonder maken en door bekend te zijn met deze kenmerken, weten we waarom we deze nacht volop zouden moeten benutten.
De Hadj, de reis naar Mekka, naar de heilige moskee is niet slechts een reis om de rituelen van de Hadj en Umrah uit te voeren, maar de hadj is een spirituele school waar men zijn innerlijke kracht en sociale waarden ervaart.
Degene die de maand ramadan vast en het opvolgt met zes dagen van shawwaal is net zoals hij een hele leven heeft gevast.
De Ramadan, een tijd waarin het aanbidden van Allah centraal staat en waarin vele moslims zich volledig inzetten om sterker in hun geloof te worden. Eveneens een tijd waarin een aantal slechte gewoonten telkens weer terugkomen.
Recente toevoegingen ( Nederlands )
Boeken
( Nederlands )
2017-09-17
In dit boek legt Mohammed al-Amine al-Shinqieti uit waarom de Islam een volmaakte religie is.
Boeken
( Nederlands )
2017-09-04
Vandaag de dag overdrijven sommige mensen in hun liefde voor de Profeet ﷺ. Ze overdrijven tot ze het niveau bereiken van shirk (polytheïsme) door smeekbeden tot hem te richten, zijn hulp te vragen enzovoort. Anderen schieten dan weer tekort in deze liefde en verzuimen hun plicht om de weg en het gedrag van de Profeet te volgen. Dit boek heeft als doel de biografie en het leven van de Profeet eenvoudig te maken, opdat de gewone mens hem beter zal leren kennen.
Boeken
( Nederlands )
2017-09-04
In dit boekje legt Sheikh ’Aboerrahmaan Ibn Naasir al-S’idi uit hoe de mens een gelukkig leven kan leiden en welke middelen hij hiervoor moet toepassen.
Boeken
( Nederlands )
2017-09-04
In dit boek van Mohammed ibn Saleh al Oethaymien worden de basisprincipes van het geloof en de geloofsovertuiging van Ahl as-Soennah wa’l Jamaa‘ah uitgelegd.
Toepassingen
( Nederlands )
2016-02-08
"Masahif biedt recitaties van de Heilige Koran door veel van de bekende voordragers wereldwijd, het biedt ook vertaald recitaties in vele talen (Engels, Frans, Urdu en meer). Recitaties kan worden gedownload voor offline gebruik, alsmede directe streaming via internet."
Boeken
( Nederlands )
2015-11-18
De Beste voorziening voor de dag des oordeels
Boeken
( Nederlands )
2015-11-14
Een Uitleg van de Betekenissen van de Laatste Tiende van de Edele Koran
Boeken
( Nederlands )
2015-08-06
Dit boek, is een samenvatting van de islamitische leer door shaykh Mohammed Bin Saleh Al-Uthaymeen.
Boeken
( Nederlands )
2015-08-06
In dit boek probeert de auteur aan te tonen dat wetenschappen niet tegenstrijdig is met de Islam.
Boeken
( Nederlands )
2015-06-24
Hisn al-Mu’min “De Vesting van de Gelovige”
Go to the Top