Забраната за удирање на жените во Исламот

Books Subject Information
Title: Забраната за удирање на жените во Исламот
Language: Македонски
Short Discription: Тематиката на оваа книга е одговор на сомнежите околу удирањето на жената, тематика којашто секогаш се отвара во западните земји, коишто го тужат Исламот дека е поттикнувач на семејното насилство, а реалноста е дека Исламот се оградува од тоа што тие го велат. Тематиката на книгата ги побива сите сомнежи и клевети нивни со логичен редослед и кој е поткрепен од Курански ајети и хадиси на Пророкот коишто го појаснуваат фактот дека Исламот е едниствена вера којашто децидно и јасно го забранува удирањето на жената. А што се однесува до другите вери, посебно западните, тие имаат сосема поинакво мислење за ова прашање. Му се молиме на Алах, Возвишениот и Великиот да ги осветли нивните срца со Ислам, и да ги отвори нивните слепи очи, и да им ги отвори нивните глуви уши и да ги упати, навистина Тој го може тоа.
Addition Date: 2014-12-04
Short Link: http://IslamHouse.com/792910
This address categorized objectively under the following classifications
Translation of Subject Description: Арапски
Attachments ( 2 )
1.
Забраната за удирање на жените во Исламот
1.1 MB
Open: Забраната за удирање на жените во Исламот.pdf
2.
Забраната за удирање на жените во Исламот
5.8 MB
Open: Забраната за удирање на жените во Исламот.doc
Go to the Top