Mahmud AbdulHakem

Dijetarë dhe thirrës Kartela e faqes
Titulli: Mahmud AbdulHakem
Përshkrim i shkurtër: Një ndër lexuesit më të njohur të Kuranit në Egjipt. Lindi më 1915 në një fshat në krahinën e Saidit. Aty e filloi rrugëtimin në kërkimin e diturisë ku e përfundoi me vazhdimin e studimeve në universitetin e Azharit. Arriti për një kohë të shkurtër të njihej dhe pranohej nga njerëzit si lexues i dalluar i Kuranit, për këtë më së miri dëshmon pjesëmarrja e tij në themelimin e ligës së lexuesve - Kurrave të Kuranit Fisnik në Egjipt më 1940, së bashku me disa nga lexuesit më eminent të asaj kohe.
Data e publikimit: 2014-11-23
Linku i shkurtër: http://IslamHouse.com/783258
Temat e ngjashme ( 0 )
Go to the Top