Takimi i Muslimanit me Kristianin

Librat Kartela e faqes
Titulli: Takimi i Muslimanit me Kristianin
Gjuha: Shqip
Autor: Hasen Muhamed Ba Akil
Botuesi: Uebfaqja "Thirrja Islame" - www.islamic-invitation.com
Përshkrim i shkurtër: Libri është përmbledhje e diskutimeve të vazhdueshme mes autorit dhe një numër priftërinjsh. Diskutimet janë përshkuar me objektivitet dhe edukatë të lartë të dialogut, po ashtu me kujdesin për t’iu larguar çdo gjëje që mund të lëndonte ndjenjat fetare reciproke si dhe duke i qëndruar besnik metodologjisë shkencore gjatë dialogut, i cili u zhvillua në formë të pyetjes dhe përgjigjes.
Diskutimi ka trajtuar tetë çështje esenciale si:
- A ishte Ibrahimi (alejhis selam) çifut apo i krishterë?
- A është Bibla e shenjtë?
- Doktrina e teuhidit (njësimit në adhurim) apo doktrina e trinitetit?
- Jezusi a ishte njeri apo zot?
- A ishte Jezusi djalë i Zotit?
- A u kryqëzua Jezusi dhe më pas u ngjall?
- Doktrina e mëkatit të parë dhe doktrina e flijimit?
- Muhamedi (alejhis salatu ues selam) në Bibël?
Data e publikimit: 2013-03-31
Linku i shkurtër: http://IslamHouse.com/419532
Ky titull për nga aspekti tematik klasifikohet në këto kategori
Kjo kartelë e materialit është e përkthyer në gjuhët vijuese: Arabisht
Atachmentet e faqes ( 1 )
1.
TAKIMI I MUSLIMANIT ME KRISTIANIN
276.3 KB
: TAKIMI I MUSLIMANIT ME KRISTIANIN.pdf
Go to the Top