Bütün sıkıntıların sebebi namazı terk etmektir

Fetvalar Materyal hakkında bilgi
Adres: Bütün sıkıntıların sebebi namazı terk etmektir
Dil: Türkçe
Fetva: Muhammed Salih el-Muneccid
Yayınlayan: www.islamqa.info web sitesi
Kısa Tanım: Ben 23 yaşında genç bir kızım. Açıkça söyleyeyim ki namaz kılmıyorum.
Namazı kılsam bile bütün farzlarını kılmıyorum. Açıkçası ben müzik de dinliyorum. Ancak Allah şahidim ki bu konu bende psikolojik bir durum yaratıyor. Namaz kılmak istiyorum, Allah’a itaat etmek istiyorum, O’ndan da korkuyorum. Müslüman biri olduğum için de övünüyorum. Rabbim ortağı olmayan tek Allah’tır. Sevgili Mustafa s ve siretini seviyorum.
Kıssalarını dinlediğimde etkileniyorum. Allah’a hamd olsun. Bu yıl Umre’ye gitmemi Allah nasip etti. Bunun için çok sevinçliydim. Buna rağmen kendimi inkârcı hissediyorum. Ya da benimle kâfirler arasında bir fark göremiyorum. Çünkü namaz kılmıyorum. Namaza devam etmek için çok uğraştım.
Ancak bu duruma nasıl geldiğini bilmiyorum. Bilmeniz gereken bir durum da ben uzun bir müddet hiç namaz kılmadım. Din hakkında çoğu durumları bilmediğimi hissediyorum. İslam dinine ait işlerden namaz veya zekât yâda umre vb. hiçbir ameli Allah’ın benden kabul etmeyeceği hissine kapıldım.
Gideceğim yer kuşkusuz cehennemdir. Elimden tutacak ve bana nasihat edecek, bu kayboluş durumumdan çıkaracak birine muhtacım. Bu durumda oluşuma da nefret ediyorum!!
Bütün bunların yanında başka bir problem daha var. Ramazan’da çoğu günler oruç tutmadığımı da hissediyorum. Ben herhangi bir hastalıktan da şikâyetçi değilim. Yani oruç tutmama engel bir durum yok.
Açıkçası ramazandan mı yoksa Şevval ayından mı altı gün oruç tuttuğumdan bile emin değilim. Bu durumları karıştırdım. Bu probleme Allah’tan uzak kaldığım dönemlerde karşılaştım. Ben Allah’ın sebebsiz yere orucu bozandan kabul etmeyeceğini ve kefaret gerektiğini de biliyorum. Ne yapmalıyım?
Lütfen bana yardım edin ve bilgilendirin. Lütfen. Ben çok umutsuzum.
Allah’ın izniyle vereceğin cevabı iyilikler tartısında kılmasını Allah’tan dilerim. Sizin ve bütün Müslümanların mükâfatını hayırla versin.
Eklenme tarihi: 2013-03-26
Kısa link: http://IslamHouse.com/418930
Bu başlık, aşağıdaki konulara göre sınıflandırılmıştır:
Bu kart aşağıdaki dillere çevrilmiştir: Arapça
Materyalin İlişikleri ( 2 )
1.
Bütün sıkıntıların sebebi namazı terk etmektir
209.9 KB
: Bütün sıkıntıların sebebi namazı terk etmektir.pdf
2.
Bütün sıkıntıların sebebi namazı terk etmektir
2 MB
: Bütün sıkıntıların sebebi namazı terk etmektir.doc
Go to the Top