Dispozita për të qajturit në namaz

Fetvatë Kartela e faqes
Titulli: Dispozita për të qajturit në namaz
Gjuha: Shqip
Fetva: Muhamed Salih El Munexhid
Përkthim: Nexhat Ceka
Rishikim: Driton Lekaj
Përshkrim i shkurtër: Pyetje të cilës iu është përgjigjur hoxha i nderuar Muhamed Salih El Munexhid, e teksti i saj është: “Një njeri që e njoh, e të cilin Allahu e ka sprovuar me shumë sprova, çdoherë rrinë i mërzitur. Për këtë shkak shpesh drejtohet për të falë namaz, bën dua dhe i frikësohet Allahut. Mirëpo sa fillon të bjerë në sexhde fillon menjëherë të qaj. Andaj, a është i lejuar të qajturit në namaz dhe në sexhde? Si dhe a është e vërtetë se njeriu duhet të mundohet t’i largon pikëllimet e tija gjatë namazit? Më tregoni çka të bën njeriu, kur dihet se nuk ka mundësi t’i përmbaj ndjenjat e tij?! Gjithashtu, a lejohet të bën dua në sexhde në gjuhën e tij joarabe?”.
Data e publikimit: 2011-06-22
Linku i shkurtër: http://IslamHouse.com/354549
Ky titull për nga aspekti tematik klasifikohet në këto kategori
Kjo kartelë e materialit është e përkthyer në gjuhët vijuese: Arabisht
Atachmentet e faqes ( 2 )
1.
Dispozita për të qajturit në namaz
213.1 KB
: Dispozita për të qajturit në namaz.pdf
2.
Dispozita për të qajturit në namaz
2.9 MB
: Dispozita për të qajturit në namaz.doc
Më shumë .. ( 3 )
Tema të ngjashme ( 3 )
Go to the Top