Karta e të drejtave të gruas dhe detyrat e saj në Islam

Librat Kartela e faqes
Titulli: Karta e të drejtave të gruas dhe detyrat e saj në Islam
Gjuha: Shqip
Autor: Ibrahim Nasir En Nasir
Përkthim: Bledar Haxhiu
Përshkrim i shkurtër: Ky dokument është përgatitur për të sqaruar qëndrimin e sheriatit (legjislacionit) islam rreth çështjes më të përfolur në mesin e muslimanëve; çështjes së gruas, prej së cilës është sprovuar qytetërimi perëndimor, vesa e së cilës ka prekur disa shoqëri islame dhe logjikën e disa prej bijve të saj.
Ky dokument përmban sqarimin e çështjes më të rëndësishme rreth gruas, si dhe çështje të tjera që kanë të bëjnë me të në aspektin e themelimit dhe mbrojtjes, gjë të cilën e kërkon natyra e kësaj etape.
Ky sqarim është përpjekja e dhjetëra dijetarëve dhe mendimtarëve, në mënyrë që të arrinte në formën e dokumentit dhe përmbledhjes.
...
“Jemi përpjekur në këtë dokument përmbledhës që të komentojmë e argumentojmë në mënyrë të shkurtër rreth këtyre pikave:
- Pikënisjet bazë.
- Bazat e sheriatit rreth të drejtave të gruas dhe detyrave të saj.
- Largpamësi komentuese dhe arsyetuese të disa prej këtyre bazave.
- Këshilla dhe kërkesa.”
Data e publikimit: 2010-07-04
Linku i shkurtër: http://IslamHouse.com/314450
Ky titull për nga aspekti tematik klasifikohet në këto kategori
Kjo kartelë e materialit është e përkthyer në gjuhët vijuese: Arabisht - Anglisht
Atachmentet e faqes ( 2 )
1.
Karta e të drejtave të gruas dhe detyrat e saj në Islam
700.7 KB
: Karta e të drejtave të gruas dhe detyrat e saj në Islam.pdf
2.
Karta e të drejtave të gruas dhe detyrat e saj në Islam
5.6 MB
: Karta e të drejtave të gruas dhe detyrat e saj në Islam.doc
Go to the Top