Nektari i vulosur i Xhenetit

Librat Kartela e faqes
Titulli: Nektari i vulosur i Xhenetit
Gjuha: Shqip
Autor: Safijurr-Rrahman El Mubarekfuri
Rishikim: Mustafa Havolli
Përshkrim i shkurtër: Nevoja e umetit për njohjen e sires (jetëpërshkrimit) të Pejgamberit (paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të) si dhe përfitimi nga burimi i virtyteve të tij, është shumë e madhe dhe e domosdoshme.
Sireja është dhe do të mbetet fondi historik, burimi kulturor dhe metodologjia shkencore e praktike nga e cila do të përfitojnë brezat njëri pas tjetrit. Çdokush që shpreson shpërblimin e Allahut dhe takimin me Të në botën tjetër e konsideron të Dërguarin e Tij (paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të) shëmbëlltyrë të tij. Allahu i lartësuar thotë: “Ju e kishit shembullin më të lartë në të dërguarin e Allahut, kuptohet, ai që shpreson në shpërblimin e Allahut në botën tjetër, ai që atë shpresë e shoqëron duke e përmendur shumë shpesh Allahun.” [El Ahzab: 21]
Për shkak të rëndësisë së njohjes së Sires e kemi shtuar edhe këtë libër i cili veçohet me metodologjinë e tij të lehtë dhe të thjeshtë. Libri ka fituar çmimin e parë në garën për librin më të mirë të shkruar rreth Sires. Garë të cilën në vitin 1396 h. e ka organizuar Liga e Botës Islame.
Data e publikimit: 2010-04-10
Linku i shkurtër: http://IslamHouse.com/289730
Ky titull për nga aspekti tematik klasifikohet në këto kategori
Kjo kartelë e materialit është e përkthyer në gjuhët vijuese: Arabisht
Atachmentet e faqes ( 2 )
1.
Nektari i vulosur i Xhenetit
3.6 MB
: Nektari i vulosur i Xhenetit.pdf
2.
Nektari i vulosur i Xhenetit
8.3 MB
: Nektari i vulosur i Xhenetit.doc
Go to the Top