Исламот совршената вера

Books Subject Information
Title: Исламот совршената вера
Language: Македонски
Short Discription: Оваа книга зборови за десет примери и големи прашања кои се оска на човечкото постоење на овој свет и истите се клучни за животот на сегашниот и идниот свет. За овие прашања зборува преку следниве теми:
Исламскиот монотеизам т.е. верувањето во единиот вистински Бог – Аллах.
Советот, опомената и потсетувањето.
Разликата помеѓу добрите и лошите дела.
Судење според друг неисламски закон.
Социјалните услови на општеството
Економијата
Политиката
Проблемот на немуслиманската доминација врз муслиманите
Проблемот на муслиманската слабост и неспособност, во бројност и подготвеност, да им се спротивстават на непријателите
Проблемот на поделеноста и неслогата помеѓу срцата
Addition Date: 2017-04-25
Short Link: http://IslamHouse.com/2821748
This address categorized objectively under the following classifications
Translation of Subject Description: Арапски
Attachments ( 2 )
1.
Исламот совршената вера
1 MB
Open: Исламот совршената вера.pdf
2.
Исламот совршената вера
5.3 MB
Open: Исламот совршената вера.docx
Go to the Top