Вредностите на одржување на роднинските врски и доброчинството кон родителите

Categories through topics Subject Information
Title: Вредностите на одржување на роднинските врски и доброчинството кон родителите
Short Discription: Категорија одржување на роднинските врски и доброчинството кон родителите, доброчинството кон родителите е едно од највредните добри дела по верувањето во Аллах, текстовите на Куранот и Сунетот ја потврдуваат вредноста на ова добро дело, во кажувањата за првите генерации имаме многу примери за доброчинство кон родителите, во Исламот има многу форми и видови на добро однесување кон родителите во текот на животот но и по смртта. Оваа страница на едно место ги собрала материјалите кои зборуваат за положбата на родителите и за вредноста на одржувањето на роднинските врски
Short Link: http://IslamHouse.com/2816454
Go to the Top