Kufr u i’tikadu ništi imana čovjeka

ČLANCI ID kartica
Naslov: Kufr u i’tikadu ništi imana čovjeka
Jezik: Turski
Objavljeno: 2008-04-09
Kratki link: http://IslamHouse.com/104384
Ovaj post je uvršten u sljedeću kategoriju:
Ova ID kartica je prevedena na sljedeće jezike: Turski - Arapski - Tajlandski - Malajalamski - Bangalski
Detaljni opis

İtikadi Küfrün Büsbütün İmana Nasıl Aykırı Düştüğünü Bize Açıklayabilir, Bu Küfrün İmanı Nasıl Ortadan Kaldırdığına Dair Yaptığın Özeti Açabilir Misiniz? 
Cevap:

İman, kalbin ve dilin sözü ile kalbin, dilin ve azaların amelidir.

1 - Kalbin sözü: Tasdik,

2 - Dilin sözü: İslam sözünü ifade etmek,

3 - Kalbin ameli: Niyet ve ihlas,

4 - Azaların ameli ise: Bütün itaatleri yerine getirmektir.

Bu dört hususun tamamı yani kalbin sözü ve ameli ile dilin sözü ve azaların ameli ortadan kalktığı takdirde iman da tamamıyla ortadan kalkar.

Kalbin tasdiki ortadan kalkacak olursa, geri kalanların da faydası olmaz. Çünkü kalbin tasdik etmesi inanılması gereken hususlara inanmak ve bunların faydalı olması için bir şarttır.

Şöyle ki: Bir kimsenin Allah'ın isim ve sıfatlarını yahutta Allah'ın rasûlleriyle gönderip, kitablarında indirdiği herhangi bir hususu yalanlaması buna örnektir.

Doğruluğuna itikat ile birlikte kalbin ameli ortadan kalktığı takdirde: ehl-i sünnetin icma ile kabul ettiği görüş, bunun ortadan kalkmasıyla beraber imanın da ortadan kalkacağı ve artık kalbin amelinin yokluğu ile birlikte tasdik etmenin fayda vermeyeceği şeklindedir.

Kalbin ameli ise: sevmesi ve itaat etmesidir.

İblis, Firavun, Firavun'un kavmi, yahudiler, Rasûlullah Sallallahu aleyhi vesellem'in doğru söylediğine hatta gizli ve açık bunu ifade ederek; "o yalancı değildir, fakat biz ona uymaz ve ona iman etmeyiz" diyen ve tasdiklerinden yararlanamayan müşriklerin durumu böyledir.

Go to the Top