НАСИЛСТВОТО, ТЕРОРИЗМОТ И ЏИХАДОТ ОД ИСЛАМСКА ПЕРСПЕКТИВА

Books Subject Information
Title: НАСИЛСТВОТО, ТЕРОРИЗМОТ И ЏИХАДОТ ОД ИСЛАМСКА ПЕРСПЕКТИВА
Language: Македонски
Short Discription: Иако насилството е присутно во сите делови на светот и истото е практикувано од криминалци со различно потекло и верска ориентација, очигледно е дека западниот свет продолжува насилните акти да ги поврзува со исламот, повеќе отколку со било која друга религија. Се чини дека неодамнешните насилни настани, во кои беа вклучени и муслиманите, ѝ дале тежина на идејата дека исламот е религија која одобрува, а можеби дури и промовира насилство.
Addition Date: 2017-08-07
Short Link: http://IslamHouse.com/2824575
This address categorized objectively under the following classifications
Translation of Subject Description: Арапски
Attachments ( 2 )
1.
НАСИЛСТВОТО, ТЕРОРИЗМОТ И ЏИХАДОТ ОД ИСЛАМСКА ПЕРСПЕКТИВА
899.4 KB
Open: НАСИЛСТВОТО, ТЕРОРИЗМОТ И ЏИХАДОТ ОД ИСЛАМСКА ПЕРСПЕКТИВА.pdf
2.
НАСИЛСТВОТО, ТЕРОРИЗМОТ И ЏИХАДОТ ОД ИСЛАМСКА ПЕРСПЕКТИВА
5.1 MB
Open: НАСИЛСТВОТО, ТЕРОРИЗМОТ И ЏИХАДОТ ОД ИСЛАМСКА ПЕРСПЕКТИВА.docx
Go to the Top