Суфизам

Categories through topics Subject Information
Title: Суфизам
Short Discription: Ова движење се појавило во исламскиот свет во текот на третиот век по преселбата од Мека во Медина. На почетокот тоа движење било форма на индивидуална наклонетост кон скромност аскетизам и побожност. Подоцна се формираа групни движења наречени тарикати. Според овие тарикати можно е осознавањето на Аллах преку откровенија и други начини кои не се верски втемелени. Оваа датотека содржи информации за вистината за суфизмот.
Short Link: http://IslamHouse.com/2818716
Go to the Top