Исламски манири

Categories through topics Subject Information
Title: Исламски манири
Short Discription: Оваа датотека дава опис на некои исламски манири како манири на будење, јадење, пиење, облекување, зборување, однос на дете кон родител, на брат кон браќата, манири на однесување на улица, учење и школо, манири на учен човек, на ученик, лични манири, манири на спиење, одржување на врска, пријателство, поздравување со селам, барање дозвола, однесување при седенка, излет, работа, купопродажба и живеење, капење и влегување во тоалет, вршење на нужда, абдест, однесување во џамија, при намаз, намаз во џемаат, при читање Куран, спомнување на Аллах, дова, петочен намаз, бајрами, постење, зекат и милостињи, аџилак и посети на светите места
Short Link: http://IslamHouse.com/2818705
Go to the Top