Сомнежи околу Божјиот пратеник, сал-лаллаху алејхи ве селем

Categories through topics Subject Information
Title: Сомнежи околу Божјиот пратеник, сал-лаллаху алејхи ве селем
Short Discription: Уште одамна непријателите на Исламот ширеа сомнежи за Божјиот пратеник а со тоа и за она што му беше објавено нему. Се обидувале да ја нападнат неговата личност преку лаги и невистини, а со тоа имале за цел предизвикаат сомнеж кај верниците и оддалечување на луѓето од верувањето дека Тој, алејхи селам, е Божји пратеник. Не е чудно овие лаги, лажни обвинувања, девијации да се слушаат за Божјите пратеници, па тоа е Аллаховата одредба за истите. Вистината ја рекол Аллах, аз-зе ве џел-ле: Ние исто така дадовме злосторниците да му бидат непријатели на
секој веровесник. А тебе Господарот твој ти е доволен како упатувач и
помагач! Оваа страница содржи одговори на сите тие обвинувања
Short Link: http://IslamHouse.com/2817966
Go to the Top