Научните откритија наговестени одКуранот

Categories through topics Subject Information
Title: Научните откритија наговестени одКуранот
Short Discription: Ставот на учените по ова прашање е различно има поддржувачи но и критичари. Кога го увидовме интересот на одредена категорија на луѓе за овој тип на книги решивме да избереме некои и да ги публикуваме. Секако ги имавме во предвид условите кои ги поставиле учените луѓе. Тие услови се да нема суштинска и целосна спротивставеност со некој традиционален тефсир, да кореспондира со целосниот контекст на Куранскиот текст, таквиот коментар да е лингвистички оправдан, да не е во спротивност со некој основен принцип на верата и да не се користи како средство за помагање на некоја новотарија
Short Link: http://IslamHouse.com/2816471
Go to the Top